The UvA-LINKER will give you a range of other options to find the full text of a publication (including a direct link to the full-text if it is located on another database on the internet).
De UvA-LINKER biedt mogelijkheden om een publicatie elders te vinden (inclusief een directe link naar de publicatie online als deze beschikbaar is in een database op het internet).

Zoekresultaten

Zoekopdracht: faculteit: "FEB" en publicatiejaar: "2004"

AuteursM. de Nooij, J. Poort
TitelTrends in industrie 2004
UitgeverSEO
PlaatsAmsterdam
Jaar2004
Pagina's42
ISBN906733281X
SerietitelSEO-rapport
Serienummer779
FaculteitFaculteit Economie en Bedrijfskunde
Instituut/afd.FEB: Amsterdam School of Economics Research Institute (ASE-RI)
SamenvattingSinds november 2000 publiceert de SEO de SIC industriemonitor. Met ingang van dit jaar is de inhoud en presentatie gewijzigd. Tevens is hierbij de naam gewijzigd in ‘trends in de industrie’. Net als in voorgaande jaren beoogt deze publicatie de vinger aan de pols van de Nederlandse maakindustrie te houden. De nadruk ligt daarbij op de concurrentiepositie. Gekeken wordt naar kengetallen als productiviteit, werkgelegenheid, prijsontwikkeling en investeringen die samen bepalen hoe goed de Nederlandse industrie internationaal kan concurreren.

Nieuw hierbij is een meer systematische vergelijking met de maakindustrie in andere landen en met andere sectoren binnen onze economie. Een compleet beeld van hoe de maakindustrie in Nederland zich ontwikkelt, ontstaat immers pas door vergelijking. Omwille van de leesbaarheid en de bruikbaarheid is de gepresenteerde informatie geclusterd rondom tien indicatoren die telkens per openslaande pagina worden gepresenteerd. Daarbinnen vindt u telkens drie onderdelen: een vergelijking van de Nederlandse maakindustrie met een aantal benchmark-landen, een vergelijking met andere sectoren in de Nederlandse economie en een vergelijking van deelsectoren in de Nederlandse maakindustrie.
Soort documentRapport
Document finderUvA-Linker