The UvA-LINKER will give you a range of other options to find the full text of a publication (including a direct link to the full-text if it is located on another database on the internet).
De UvA-LINKER biedt mogelijkheden om een publicatie elders te vinden (inclusief een directe link naar de publicatie online als deze beschikbaar is in een database op het internet).

Zoekresultaten

Zoekopdracht: faculteit: "FEB" en publicatiejaar: "2004"

AuteurA. Kolk
TitelMVO vanuit bedrijfskundig en beleidsmatig perspectief: het belang van duurzaam management
TijdschriftM&O: Tijdschrift voor Management en Organisatie
Jaargang4/5
Jaar2004
Pagina's112-125
ISSN780173
FaculteitFaculteit Economie en Bedrijfskunde
Instituut/afd.FEB: Amsterdam Business School Research Institute (ABS-RI)
TrefwoordenMaatschappelijk verantwoord ondernemen; MVO
SamenvattingZowel in het bedrijfskundig als het beleidsmatig perspectief op maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) ligt grote nadruk op vrijwilligheid (zelfregulering). Vanuit deze visie is overheidsdwang niet nodig (c.q. niet gewenst) en doen bedrijven aan maatschappelijke verantwoordelijkheid om reputatieschade te voorkomen of omdat het economisch profijtelijk is. Dit artikel benadrukt dat deze richting die de MVO-discussie is ingegaan, een verdere voortgang in het serieus nadenken over en het implementeren van daadwerkelijk maatschappelijk verantwoord ondernemen belemmert. De huidige, zeer actuele dilemma's van MVO draaien juist om 'win-lose' aspecten, de moeilijke afwegingsprocessen en keuzes die gemaakt moeten worden als er conflicterende belangen zijn - geen meerwaarde voor allen, maar voor sommigen wel en anderen niet. Het artikel zal de verschillende aspecten en benaderingswijzen van MVO behandelen, en tevens aangeven wat een meer open beleidsmatig en geïntegreerd bedrijfskundig perspectief inhoudt.
Soort documentArtikel
Download
Document finderUvA-Linker