The UvA-LINKER will give you a range of other options to find the full text of a publication (including a direct link to the full-text if it is located on another database on the internet).
De UvA-LINKER biedt mogelijkheden om een publicatie elders te vinden (inclusief een directe link naar de publicatie online als deze beschikbaar is in een database op het internet).

Zoekresultaten

Zoekopdracht: faculteit: "FEB" en publicatiejaar: "2004"

AuteurG.W.J.M. Kampschoer
TitelIFRS en de verhouding tot het Nederlandse fiscale winstbegrip
TijdschriftWeekblad voor fiscaal recht
Jaargang133
Jaar2004
Nummer6590
Pagina's1228-1232
ISSN0043-1796
FaculteitFaculteit Economie en Bedrijfskunde
Instituut/afd.FEB: Amsterdam Business School Research Institute (ABS-RI)
TrefwoordenTax law; Financial statements
SamenvattingDe invoering van IFRS in het jaarrekeningrecht per 1 januari 2005 roept, volgens de auteur, de interessante vraag op of deze invoering invloed zal hebben op het fiscale recht in Nederland. De directe invloed van het jaarrekeningrecht op het fiscale winstbegrip bestaat uit de wettelijke koppeling die in een aantal fiscale artikelen in de Wet VPB 1969 staat opgenomen. Het meest ingrijpende gevolg van de invoering van IFRS zal zijn dat het aantal verschillen tussen de jaarrekening en de aangifte vennootschapsbelasting aanzienlijk zal toenemen. De indirecte invloed van de invoering van IFRS op het fiscale recht zal met name op lange termijn spelen.
Soort documentArtikel
Document finderUvA-Linker