The UvA-LINKER will give you a range of other options to find the full text of a publication (including a direct link to the full-text if it is located on another database on the internet).
De UvA-LINKER biedt mogelijkheden om een publicatie elders te vinden (inclusief een directe link naar de publicatie online als deze beschikbaar is in een database op het internet).

Zoekresultaten

Zoekopdracht: faculteit: "ACTA" en publicatiejaar: "2011"

AuteurR.C. Gorter
TitelDe psychologie van samenwerken
TijdschriftQuality Practice. Nascholingstijdschrift voor Tandartsen
Jaargang6
Jaar2011
Nummer6
Pagina's8-11
ISSN1876410X
FaculteitACTA
SamenvattingBinnen een tandartspraktijk brengt ieder zijn of haar persoonlijke kwaliteiten in en is er sprake van een unieke groepsdynamiek. De samenstelling van een team beïnvloedt zowel ieders werkplezier als de uitkomstmaat: de tandheelkundige zorg. Elk lid van een tandheelkundig team heeft een aantal karakteristieke kernkwaliteiten. Tegelijkertijd kunnen deze kwaliteiten op de naaste medewerkers ook weleens een averechts effect hebben (valkuil). Het is de kunst om de juiste balans te vinden tussen de eigen sterke eigenschappen en hoeveel daarvan aan bod kan komen in groepsverband. Ieder vervult een groepsrol, aansluitend bij de eigen kwaliteiten. Door de interactie met collega’s kunnen deze rollen soms een te voorspelbaar of statisch karakter krijgen, waardoor ze bijna een karikatuur worden. Een goed functionerend team doorloopt steeds opnieuw een aantal fasen. Van een nog niet zo gestructureerde beginfase (vorm), via het verkennen van de grenzen (storm), naar een herkenbare identiteit (norm), wat leidt tot het optimale niveau (perform). Door intermenselijke tegenstellingen werkt een gezond functionerend tandheelkundig team telkens opnieuw door deze fasen heen om een nog hogere prestatie te kunnen leveren. Voorwaarde is wel dat men in staat is conflicterende belangen op constructieve wijze op te lossen.
Soort documentArtikel
Document finderUvA-Linker