The UvA-LINKER will give you a range of other options to find the full text of a publication (including a direct link to the full-text if it is located on another database on the internet).
De UvA-LINKER biedt mogelijkheden om een publicatie elders te vinden (inclusief een directe link naar de publicatie online als deze beschikbaar is in een database op het internet).

Zoekresultaten

Zoekopdracht: faculteit: "ACTA" en publicatiejaar: "2011"

AuteurK. van Gent-de Jong
TitelIntake van het jonge kind bij de mondzorgkundige
TijdschriftQuality Practice. Nascholingstijdschrift voor Mondhygiënisten
Jaargang3
Jaar2011
Nummer3
Pagina's7-15
ISSN18764126
FaculteitACTA
SamenvattingHet is altijd spannend als een kind voor het eerst naar een (nieuwe) tandarts gaat. Om een intake goed en rustig te laten verlopen en tot een optimale informatie-uitwisseling met de ouders te komen, wordt geadviseerd gebruik te maken van een gestandaardiseerd intakeformulier. Na de kennismaking, waarbij u het kind de tijd geeft om rustig aan de situatie te wennen, neemt u met de ouders de medische anamnese door. Daarna komt de psychosociale ontwikkeling van het kind aan de orde en vervolgens vraagt u naar eerdere tandheelkundige ervaringen van het kind. Verder worden de mondhygiëne en voedingsgewoonten uitgebreid besproken. U probeert de motivatie van de ouders in te schatten. Tijdens het tandheelkundig onderzoek let u achtereenvolgens op de hoeveelheid plaque, toestand van gingiva en zachte weefsels, gebitsontwikkeling, aanwezigheid van sealants en restauraties. U kijkt naar klinische cariës en erosies. Andere aspecten, zoals röntgenologische bevindingen, parafuncties en eventuele angst van het kind spelen een rol bij de uiteindelijke indicatiestelling en het behandelplan.
Soort documentArtikel
Document finderUvA-Linker