The UvA-LINKER will give you a range of other options to find the full text of a publication (including a direct link to the full-text if it is located on another database on the internet).
De UvA-LINKER biedt mogelijkheden om een publicatie elders te vinden (inclusief een directe link naar de publicatie online als deze beschikbaar is in een database op het internet).

Zoekresultaten

Zoekopdracht: faculteit: "ACTA" en publicatiejaar: "2011"

AuteurD. van Diermen
TitelAntitrombotische medicatie bij tandheelkundige patiënten
TijdschriftQuality Practice. Nascholingstijdschrift voor Tandartsen
Jaargang6
Jaar2011
Nummer4
Pagina's10-14
ISSN1876410X
FaculteitACTA
SamenvattingAntitrombotica zijn medicijnen die het systeem van de bloedstolling beïnvloeden. Ze worden bij steeds meer ziekten en aandoeningen voorgeschreven en staan in de top vijf van meest voorgeschreven medicijnen in Nederland. Inherent aan hun werking – het minder stolbaar maken van het bloed – is ook het neveneffect: een toegenomen bloedingsneiging. Wanneer een invasieve (bloedige) tandheelkundige ingreep noodzakelijk is, komt onvermijdelijk de vraag op: kan deze ingreep wel plaatsvinden terwijl de patiënt deze medicijnen slikt? In dit artikel wordt getracht een antwoord op deze vraag te geven en worden aanbevelingen gedaan voor tandheelkundig management van deze groeiende groep patiënten. In het verleden werd geadviseerd de antitrombotica te (laten) stoppen voorafgaand aan een bloedige tandheelkundige ingreep, maar sinds 2007 zijn er internationale richtlijnen verschenen voor tandheelkundige ingrepen bij patiënten met antitrombotica. Hierin wordt gesteld dat nabloedingen weinig voorkomen en met lokale maatregelen kunnen worden bestreden. Het tijdelijk stoppen van antitrombotica kan leiden tot nieuwe trombose en mogelijk tot een hart- of herseninfarct, of zelfs een fatale afloop hebben.
Soort documentArtikel
Document finderUvA-Linker