The UvA-LINKER will give you a range of other options to find the full text of a publication (including a direct link to the full-text if it is located on another database on the internet).
De UvA-LINKER biedt mogelijkheden om een publicatie elders te vinden (inclusief een directe link naar de publicatie online als deze beschikbaar is in een database op het internet).

Zoekresultaten

Zoekopdracht: faculteit: "ACTA" en publicatiejaar: "2011"

AuteursA. de Jongh, E. ten Broeke
TitelEye movement desensitization and reprocessing (EMDR)
Boek/bron titelHandboek voor gz-psychologen
Auteurs/EditorsM. Verbraak, S. Visser, P. Muris, K. Hoogduin
UitgeverBoom
PlaatsAmsterdam
Jaar2011
Pagina's189-200
ISBN9789085064466
FaculteitACTA
SamenvattingEye movement desensitization and reprocessing (emdr) is een behandelmethode die sterk aan populariteit aan het winnen is. Een belangrijke reden daarvoor is dat deze evidence-based procedure door internationale expert panels en adviescommissies wordt beschouwd als een behandeling van eerste keuze voor de posttraumatische stressstoornis (ptss; apa, 2000; zie bijvoorbeeld National Collaborating Centre for Mental Health, 2005). Omdat het toepassen van psychologische behandelmethoden tot het deskundigheidsgebied van de gz-psycholoog behoort, zal hij op basis van zijn vakinhoudelijke competenties – zoals het diagnostisch redeneerproces – daarom steeds vaker besluiten tot behandeling met emdr.

Dit hoofdstuk gaat over de rol en taak van de gz-psycholoog in het behandelproces waar het de toepassing van emdr betreft en de (stapsgewijze) werkwijze die daar het beste bij past. Begonnen wordt met een korte schets van wat emdr is. Daarna wordt achtereenvolgens ingegaan op hoe de gz-psycholoog emdr kan toepassen, de afbakening van zijn interventies met die van andere big-beroepen binnen de ggz, enkele diagnostische overwegingen, en de behandelaanpak in praktische zin.
Soort documentHoofdstuk
Document finderUvA-Linker