The UvA-LINKER will give you a range of other options to find the full text of a publication (including a direct link to the full-text if it is located on another database on the internet).
De UvA-LINKER biedt mogelijkheden om een publicatie elders te vinden (inclusief een directe link naar de publicatie online als deze beschikbaar is in een database op het internet).

Zoekresultaten

Zoekopdracht: faculteit: "ACTA" en publicatiejaar: "2010"

AuteursW.A. van der Reijden, E. Zaura, B.J.F. Keijser, W. Crielaard
TitelOrale microbiologie: wie houdt gezond en wie maakt ziek? Robert Koch revisited
TijdschriftQuality Practice. Nascholingstijdschrift voor Tandartsen
Jaargang5
Jaar2010
Nummer5
Pagina's22-29
ISSN1876410X
FaculteitACTA
SamenvattingInfectieziekten kenmerken zich door de aanwezigheid van een of meer micro-organismen die een sterke associatie hebben met de klinische verschijningsvorm van die ziekte. Op basis hiervan zijn voor tandheelkundige infecties zoals cariës en parodontitis in het verleden verschillende pathogenen aangewezen. Het detecteren van bacteriën en relateren daarvan aan een ziektebeeld kan worden beïnvloed door de gevoeligheid en nauwkeurigheid van de detectiemethode zelf. Nieuwe moleculaire detectiemethoden kunnen met een zeer hoge specificiteit een vrijwel onuitputtelijk aantal micro-organismen uit bijvoorbeeld plaque detecteren, identificeren en kwantificeren, niet meer als biologische individuen maar als operationele taxonomische eenheid. Hiermee kan worden vastgesteld hoe groot de variatie is aan bacteriën in de mond en welke bacteriën geassocieerd zijn met een goede mondgezondheid.
Soort documentArtikel
Document finderUvA-Linker