The UvA-LINKER will give you a range of other options to find the full text of a publication (including a direct link to the full-text if it is located on another database on the internet).
De UvA-LINKER biedt mogelijkheden om een publicatie elders te vinden (inclusief een directe link naar de publicatie online als deze beschikbaar is in een database op het internet).

Zoekresultaten

Zoekopdracht: faculteit: "ACTA" en publicatiejaar: "2010"

AuteurL.B. Peters
TitelDe invloed van endodontische afwijkingen op parodontale afwijkingen en vice versa
TijdschriftQuality practice. Nascholingstijdschrift voor mondhygiënisten
Jaargang3
Jaar2010
Nummer1
Pagina's20-24
ISSN18764126
FaculteitACTA
SamenvattingPathologisch gezien kan er een relatie bestaan tussen het endodontium en het parodontium in de vorm van een onnatuurlijke verbinding tussen de anatomische structuren. Bij de primaire endodontische laesie met secundaire parodontale component is dat een smalle pocket die als fistel voor het endodontische probleem fungeert en die verdwijnt na endodontische behandeling. Bij de primair parodontale laesie met secundaire endodontische component kan parodontitis die reikt tot het foramen apicale pulpitis en pulpanecrose veroorzaken. Meestal is een dergelijk element niet te redden. Ook kunnen de twee pathologieën los van elkaar maar tegelijkertijd optreden. De prognose wordt dan bepaald door de pathologie met het slechtste vooruitzicht.
Soort documentArtikel
Document finderUvA-Linker