The UvA-LINKER will give you a range of other options to find the full text of a publication (including a direct link to the full-text if it is located on another database on the internet).
De UvA-LINKER biedt mogelijkheden om een publicatie elders te vinden (inclusief een directe link naar de publicatie online als deze beschikbaar is in een database op het internet).

Zoekresultaten

Zoekopdracht: faculteit: "ACTA" en publicatiejaar: "2009"

AuteursM. Bulut, M. Jansen, M.H. van der Veen
TitelKwantitatieve door licht- geïnduceerde fluorescentie: een aanvulling op visuele inspectie voor tandheelkundige praktijk
TijdschriftQuality practice. Nascholingstijdschrift voor mondhygiënisten
Jaargang2
Jaar2009
Nummer2
Pagina's30-35
ISSN18764126
FaculteitACTA
SamenvattingHet is al jaren bekend dat tandweefsel fluoresceert en dat men deze eigenschap kan gebruiken om cariës te detecteren. Een praktische toepassing was er tot voor kort alleen voor onderzoeken. Sinds kort is er een systeem op de markt (Inspektor Dental Care) dat in de tandheelkundige praktijk gebruikt kan worden. De Quantitative Light-induced Fluorescence- (qlf-) methode is gebaseerd op groene fluorescentie van tandweefsel onder invloed van blauwviolet licht. Het gebruik van fluorescentie helpt bij het detecteren van cariës in een vroeg stadium. Met de introductie van deze techniek in klinisch onderzoek enerzijds en de klinische praktijk anderzijds verschuift de aandacht van groene fluorescentie voor vroege cariësdiagnostiek naar rode fluorescentie. Deze rode fluorescentie is afkomstig van bacteriemetabolismeproducten in oude plaque, tandsteen en carieuze laesies. Ontwikkelingen richten zich op optimalisatie van rodefluorescentiediagnostiek. Een inzicht in de locatie en hoeveelheid rode fluorescentie kan een indicatie geven van de gehele mondhygiëne en daarmee samenhangende mondgezondheid.
Soort documentArtikel
Document finderUvA-Linker