The UvA-LINKER will give you a range of other options to find the full text of a publication (including a direct link to the full-text if it is located on another database on the internet).
De UvA-LINKER biedt mogelijkheden om een publicatie elders te vinden (inclusief een directe link naar de publicatie online als deze beschikbaar is in een database op het internet).

Zoekresultaten

Zoekopdracht: faculteit: "ACTA" en publicatiejaar: "2009"

AuteurA.J.P. van Strijp
TitelVroegdiagnostiek van cariës
TijdschriftQuality practice. Nascholingstijdschrift voor mondhygiënisten
Jaargang2
Jaar2009
Nummer2
Pagina's24-29
ISSN18764126
FaculteitACTA
SamenvattingIn deze bijdrage wordt aandacht besteed aan de detectie en vroegdiagnostiek van carieuze laesies. Behalve aan traditionele detectiemethoden zal kort aandacht worden besteed aan meer geavanceerde hulpmiddelen en aan het inschatten van het cariësrisico van de patiënt. Een vroegtijdige detectie van carieuze laesies stelt de tandheelkundige professional in staat om tijdig in te spelen op het cariësverloop. Door het stellen van een juiste diagnose (activiteit van de laesie) kan aan de hand van het ingeschatte cariësrisico van de patiënt een prognose van het verloop van de cariësactiviteit worden gemaakt. Dit verloop kan vervolgens worden beïnvloed door in te grijpen in de factoren die cariës veroorzaken (causale therapie). Hiermee kan progressie van de laesie en daarmee het begin van een restauratiecyclus worden voorkomen.
Soort documentArtikel
Document finderUvA-Linker