The UvA-LINKER will give you a range of other options to find the full text of a publication (including a direct link to the full-text if it is located on another database on the internet).
De UvA-LINKER biedt mogelijkheden om een publicatie elders te vinden (inclusief een directe link naar de publicatie online als deze beschikbaar is in een database op het internet).

Zoekresultaten

Zoekopdracht: faculteit: "ACTA" en publicatiejaar: "2009"

AuteurA. van Nieuw Amerongen
TitelTanderosie bij kinderen
Boek/bron titelKindertandheelkunde 1
Auteurs/EditorsW.E. van Amerongen, L.C. Martens, G. Stel, J.S.J. Veerkamp
UitgeverBohn Stafleu van Loghum
PlaatsHouten
Jaar2009
Pagina's15: 231-240
ISBN9789031369218
FaculteitACTA
SamenvattingVanaf het moment van doorbraak worden de gebitselementen omspoeld met mondvloeistof, meestal speeksel genoemd. Deze mondvloeistof bestaat bij heel jonge kinderen voor het grootste deel uit klierspeeksel afkomstig uit de glandulae parotideae en in mindere mate uit de glandulae submandibulares en de glandulae sublinguales en de minor speekselklieren (Van Nieuw Amerongen, 2008). Het is dan ook te begrijpen dat baby’s en peuters, door hun waterig dunne, sereus speeksel gemakkelijk kunnen kwijlen, vooral als hun slikpatroon nog niet goed ontwikkeld is. Bij kinderen vanaf de leeftijd vijf tot zes jaar is de secretie van de glandulae parotideae afgenomen tot een stabiel niveau. Gezonde kinderen van die leeftijd kwijlen dan niet meer.
Soort documentHoofdstuk
Document finderUvA-Linker