The UvA-LINKER will give you a range of other options to find the full text of a publication (including a direct link to the full-text if it is located on another database on the internet).
De UvA-LINKER biedt mogelijkheden om een publicatie elders te vinden (inclusief een directe link naar de publicatie online als deze beschikbaar is in een database op het internet).

Zoekresultaten

Zoekopdracht: faculteit: "ACTA" en publicatiejaar: "2009"

AuteursM.J. van der Meulen, F. Lobbezoo, M. Naeije
TitelScreening van psychische factoren bij CMD-patiënten
TijdschriftQuality practice. Nascholingstijdschrift voor tandartsen
Jaargang4
Jaar2009
Nummer5
Pagina's27-30
ISSN1876410X
FaculteitACTA
SamenvattingIn dit artikel worden de psychische factoren besproken die samenhangen met het ontstaan en/of verergeren van CMD-klachten. Daarnaast wordt ingegaan op een aantal gangbare vragenlijsten waarin systematisch naar deze factoren wordt geïnformeerd. Een veelgebruikte vragenlijst is die van de Research Diagnostic Criteria for Temporomandibular disorders (RDC/TMD), waarin vooral naar het omgaan met pijn en de aanwezigheid van depressie en/of andere niet-specifieke lichamelijke klachten worden gevraagd. Deze factoren zijn bovendien aangevuld met vragen naar factoren die in de RDC/TMD worden aanbevolen en die in de afgelopen jaren aan belang hebben gewonnen.
Soort documentArtikel
Document finderUvA-Linker