The UvA-LINKER will give you a range of other options to find the full text of a publication (including a direct link to the full-text if it is located on another database on the internet).
De UvA-LINKER biedt mogelijkheden om een publicatie elders te vinden (inclusief een directe link naar de publicatie online als deze beschikbaar is in een database op het internet).

Zoekresultaten

Zoekopdracht: faculteit: "ACTA" en publicatiejaar: "2009"

AuteursF. Lobbezoo, J. van der Zaag, M. Naeije
TitelDe behandeling van bruxisme
TijdschriftQuality practice. Nascholingstijdschrift voor tandartsen
Jaargang4
Jaar2009
Nummer5
Pagina's31-35
ISSN1876410X
FaculteitACTA
SamenvattingBruxisme is een veelvoorkomende orale bewegingstoornis die gekenmerkt wordt door klemmen en/of tandenknarsen, tijdens zowel waken als slapen. De stoornis wordt in verband gebracht met een scala aan tandheelkundige problemen, zoals gebitsslijtage (vooral attritie), kauwspierhypertrofie en -pijn en breuk en/of falen van restauraties of zelfs van tandheelkundige implantaten. In dergelijke gevallen dient het bruxisme behandeld te worden. Daartoe staat de behandelaar de zogenoemde ‘triple-P-benadering’ ter beschikking: ‘Peptalk’ (counseling), ‘Platen’ (stabilisatieopbeetplaat) en ‘Pillen’ (medicamenten). Deze benadering vertegenwoordigt een zo veilig mogelijke, terughoudende en reversibele behandeling van bruxisme. Een dergelijke voorzichtige benadering is nodig, omdat wetenschappelijk onderzoek tot nu toe geen definitief, sluitend bewijs heeft opgeleverd ten faveure van een of meer van de tot nu toe onderzochte behandelvormen (occlusale therapie, gedragstherapie en farmacotherapie). Er bestaat een grote behoefte aan meer en kwalitatief goede studies die speciaal zijn ontworpen om de effectiviteit en veiligheid van een behandelvorm aan te tonen.
Soort documentArtikel
Document finderUvA-Linker