The UvA-LINKER will give you a range of other options to find the full text of a publication (including a direct link to the full-text if it is located on another database on the internet).
De UvA-LINKER biedt mogelijkheden om een publicatie elders te vinden (inclusief een directe link naar de publicatie online als deze beschikbaar is in een database op het internet).

Zoekresultaten

Zoekopdracht: faculteit: "ACTA" en publicatiejaar: "2009"

AuteursE.G. Kramer, K.J. van Egmond
TitelMondfotografie en beeldbewerking
TijdschriftQuality practice. Nascholingstijdschrift voor mondhygiënisten
Jaargang1
Jaar2009
Nummer2
Pagina's8-17
ISSN18764126
FaculteitACTA
SamenvattingDe uitgangspunten bij digitale fotografie zijn hetzelfde als bij analoge fotografie. Met een spiegelreflexcamera, een macrolens en een ringflitser zijn er kwalitatief meer mogelijkheden dan met een compactcamera plus eventuele hulpstukken. Bij (macro-)mond fotografie wordt het gebit met een gestandaardiseerde vergroting en inschietrichting vastgelegd. Het belangrijkste verschil tussen analoge fotografie en digitale fotografie wordt vooral duidelijk na het maken van de foto. De opname wordt digitaal geregistreerd. Deze foto’s kunnen op een computer worden bekeken en bewerkt. Dit biedt verdere voordelen in de vorm van een goed geordend en vooral ook snel toegankelijk archief, doordat de opslag van beeldmateriaal veel minder ruimte in beslag neemt. Digitale fotografie is uiteindelijk minder kostbaar en minder milieubelastend dan analoge fotografie. Doordat achteraf digitaal inzoomen veel gemakkelijker is dan bij analoge fotografie kunnen we eenvoudig kleine details waarnemen. Vooral de mogelijkheden van beeldbewerking geven een extra dimensie aan de mondfotografie.
Soort documentArtikel
Document finderUvA-Linker