The UvA-LINKER will give you a range of other options to find the full text of a publication (including a direct link to the full-text if it is located on another database on the internet).
De UvA-LINKER biedt mogelijkheden om een publicatie elders te vinden (inclusief een directe link naar de publicatie online als deze beschikbaar is in een database op het internet).

Zoekresultaten

Zoekopdracht: faculteit: "ACTA" en publicatiejaar: "2009"

AuteursS.I. Kalaykova, F. Lobbezoo, M. Naeije
TitelAnterieure discusverplaatsing van het kaakgewricht
TijdschriftQuality practice. Nascholingstijdschrift voor tandartsen
Jaargang4
Jaar2009
Nummer5
Pagina's11-16
ISSN1876410X
FaculteitACTA
SamenvattingFunctiestoornissen van het kaakgewricht, zoals knappende gewrichtsgeluiden en/of gelimiteerde onderkaakbewegingen, worden vaak veroorzaakt door een anterieure discusverplaatsing (anterior disc displacement, ADD). Afhankelijk van de vraag of er herstel optreedt van de condylus-discusrelatie tijdens de mondopening (discusreductie), wordt er onderscheid gemaakt tussen een ADD met of zonder reductie. Een ADD met reductie is een veelvoorkomend, weinig problematisch fenomeen, dat meestal tijdens de adolescentie ontstaat. Bij patiënten met incidentele bewegingsbeperkingen blijkt de ADD met reductie zich vaak te ontwikkelen tot een ADD zonder reductie. In de acute fase wordt zo’n ADD gekenmerkt door een gelimiteerde en soms pijnlijke bewegingsbeperking; in de chronische fase zijn deze symptomen meestal grotendeels verdwenen. Op de lange termijn zou een ADD zonder reductie een risicofactor vormen voor de ontwikkeling van osteoartrose van het kaakgewricht. Een ADD zonder reductie vereist, in de acute fase, een actieve behandeling, waarbij de samenwerking met een fysiotherapeut wordt aanbevolen.
Soort documentArtikel
Document finderUvA-Linker