The UvA-LINKER will give you a range of other options to find the full text of a publication (including a direct link to the full-text if it is located on another database on the internet).
De UvA-LINKER biedt mogelijkheden om een publicatie elders te vinden (inclusief een directe link naar de publicatie online als deze beschikbaar is in een database op het internet).

Zoekresultaten

Zoekopdracht: faculteit: "ACTA" en publicatiejaar: "2009"

AuteurA. de Jongh
TitelWat is mooi?
TijdschriftQuality practice. Nascholingstijdschrift voor mondhygiënisten
Jaargang1
Jaar2009
Nummer3
Pagina's41-47
ISSN18764126
FaculteitACTA
SamenvattingWat betreft de aantrekkelijkheid van het lichaam is er in het verleden voortdurend getracht de esthetisch meest aantrekkelijke verhoudingen of ideale maten in getallen uit te drukken. De definitie van onaantrekkelijkheid was een afwijking van deze norm. Maar aantrekkelijkheid is meer dan goede verhoudingen. Andere factoren die een rol lijken te spelen, zijn het meest gangbare of ‘gemiddelde’, seksespecifieke voorkeuren en mogelijk ook sekseoverstijgende, aangeboren normen over esthetiek. Daarbij is psychologisch gezien van invloed dat bepaalde uiterlijke verhoudingen of vormen eigenschappen suggereren die door anderen als positief of negatief worden beoordeeld. Aantrekkelijkheid kent ook pathologie, namelijk als mensen ten onrechte denken dat zij niet aantrekkelijk zijn en daar ernstig onder lijden. Het is aannemelijk dat juist deze groep patiënten zich vaker dan anderen wendt tot tandartsen voor een cosmetische of correctieve chirurgische ingreep.
Soort documentArtikel
Document finderUvA-Linker