The UvA-LINKER will give you a range of other options to find the full text of a publication (including a direct link to the full-text if it is located on another database on the internet).
De UvA-LINKER biedt mogelijkheden om een publicatie elders te vinden (inclusief een directe link naar de publicatie online als deze beschikbaar is in een database op het internet).

Zoekresultaten

Zoekopdracht: faculteit: "ACTA" en publicatiejaar: "2009"

AuteurA. de Jongh
TitelAfwijkend gedrag
TijdschriftQuality practice. Nascholingstijdschrift voor mondhygiënisten
Jaargang1
Jaar2009
Nummer3
Pagina's28-34
ISSN18764126
FaculteitACTA
SamenvattingIemand kan psychische problemen krijgen als zijn leven bedorven wordt door buitensporige narigheid, onprettige gevoelens, ervaringen of gedrag die maken dat hij niet meer goed functioneert. Hijzelf of anderen hebben er last van. Ook de mondhygiënist kan in zijn werk geconfronteerd worden met een patiënt die vreemd, afwijkend of ronduit bizar gedrag vertoont. Dan is het belangrijk dat dit gedrag wordt herkend, zodat het zorgplan kan worden aangepast of dat andere, passende maatregelen kunnen worden genomen. Dit artikel behandelt de problematiek van de meest voorkomende psychische ziektebeelden waarmee de mondhygiënist in de praktijkuitoefening kan worden geconfronteerd.
Soort documentArtikel
Document finderUvA-Linker