The UvA-LINKER will give you a range of other options to find the full text of a publication (including a direct link to the full-text if it is located on another database on the internet).
De UvA-LINKER biedt mogelijkheden om een publicatie elders te vinden (inclusief een directe link naar de publicatie online als deze beschikbaar is in een database op het internet).

Zoekresultaten

Zoekopdracht: faculteit: "ACTA" en publicatiejaar: "2009"

AuteursJ.J.P. Heerikhuisen, J. Chan
TitelCasus: een gefaseerd behandelplan
TijdschriftQuality practice. Nascholingstijdschrift voor tandartsen
Jaargang5-1
Jaar2009
Nummer1
Pagina's10-16
ISSN1876410X
FaculteitACTA
SamenvattingDit artikel bestaat uit een casus met het bijbehorende behandelplan. Het gaat om een 26-jarige patiënt met beperkte financiële middelen die vaste voorzieningen wenst. De patiënt heeft een zeer slechte mondhygiëne, esthetisch zichtbare cariëslaesies en diepe cariës. Het behandelplan wordt gefaseerd opgesteld zodat kostbare irreversibele behandelingen kunnen worden uitgesteld. Begonnen wordt met de initiële fase, waarin een stabiele mondsituatie wordt gecreëerd. Een aantal elementen bestaat alleen nog uit wortelresten of is niet meer te restaureren en wordt geëxtraheerd. De cariës wordt behandeld en bij vitale elementen met zeer diepe cariës wordt de endodontische behandeling door middel van een indirecte pulpaoverkapping uitgesteld. Vervolgens worden in de evaluatiefase de mondhygiëne en de sensibiliteit van de elementen gecontroleerd. Tevens wordt de noodzaak van duurzaam functieherstel bepaald. Wanneer er klachten zijn en de financiële middelen zijn toereikend, kan er worden overgegaan tot endodontische behandelingen en kroon- en brugwerk. Wanneer dit echter financieel niet haalbaar is, zijn extracties noodzakelijk, gevolgd door een plaatprothese of een frame.
Soort documentArtikel
Document finderUvA-Linker