The UvA-LINKER will give you a range of other options to find the full text of a publication (including a direct link to the full-text if it is located on another database on the internet).
De UvA-LINKER biedt mogelijkheden om een publicatie elders te vinden (inclusief een directe link naar de publicatie online als deze beschikbaar is in een database op het internet).

Zoekresultaten

Zoekopdracht: faculteit: "ACTA" en publicatiejaar: "2009"

AuteurC.O.V.M. Gresnigt
TitelMotivational Interviewing
TijdschriftQuality practice. Nascholingstijdschrift voor mondhygiënisten
Jaargang1
Jaar2009
Nummer3
Pagina's8-13
ISSN18764126
FaculteitACTA
SamenvattingEen van de grootste uitdagingen in de tandheelkundige praktijk is patiënten te motiveren voor een goede mondhygiëne. Alleen als de patiënt meewerkt aan de behandeling en zorgt voor een goede mondhygiëne, is een gezonde mond het resultaat. Motivational Interviewing (MI) is een nieuwe motiveringstechniek waarbij uitgegaan wordt van de visie van de patiënt op zijn mondgezondheid, nu én op de lange termijn. De patiënt bepaalt zelf, onder deskundige begeleiding van de mondhygiënist, wat goed voor hem is en maakt een plan waarin hij specificeert wat hij aan zijn mondhygiëne gaat verbeteren, wanneer, waar en op welke manier. MI gaat uit van het veranderingsproces dat plaatsvindt bij het aanleren van nieuw mondhygiënegedrag. Voor elke fase in het leerproces heeft MI een eigen interventie die de patiënt stimuleert van het nieuwe mondhygiënegedrag een gewoonte te maken en het in te passen in zijn dagelijkse routine. MI is zowel efficiënt als effectief en levert zorg op maat.
Soort documentArtikel
Document finderUvA-Linker