The UvA-LINKER will give you a range of other options to find the full text of a publication (including a direct link to the full-text if it is located on another database on the internet).
De UvA-LINKER biedt mogelijkheden om een publicatie elders te vinden (inclusief een directe link naar de publicatie online als deze beschikbaar is in een database op het internet).

Zoekresultaten

Zoekopdracht: faculteit: "ACTA" en publicatiejaar: "2009"

AuteursM. Elfrink, K.L. Weerheijm
TitelMolar Incisor Hypomineralisation
TijdschriftQuality practice. Nascholingstijdschrift voor tandartsen
Jaargang4
Jaar2009
Nummer4
Pagina's8-14
ISSN1876410X
FaculteitACTA
SamenvattingMolar Incisor Hypomineralisation (MIH) wordt gedefinieerd als een hypomineralisatie van systemische oorsprong van één tot vier blijvende eerste molaren, vaak in combinatie met aangedane incisieven. MIH-molaren zijn fragieler en cariësgevoeliger dan gewone molaren. Een kenmerk van MIH-molaren is een extreme overgevoeligheid voor koude, warmte en/of lucht. De behandeling van deze molaren kan tandartsen soms voor klinische problemen stellen. De prevalentiecijfers van MIH verschillen per land en per geboortejaar en variëren tussen de 3,6% en 25%. De oorzaak van MIH is nog niet duidelijk. Wel duidelijk is dat het moet ontstaan in de periode van maturatie van het glazuur, dus tijdens de eerste levensjaren van het kind. Zo lang de oorzaken van MIH nog niet bekend zijn, is het verstandig om kinderen die in hun eerste levensjaren vaak ziek zijn geweest en kinderen die op de blijvende incisieven duidelijk begrensde opaciteiten vertonen, tijdens de eerste wisselfase regelmatig te controleren om op tijd eventuele MIH te signaleren.
Soort documentArtikel
Document finderUvA-Linker