The UvA-LINKER will give you a range of other options to find the full text of a publication (including a direct link to the full-text if it is located on another database on the internet).
De UvA-LINKER biedt mogelijkheden om een publicatie elders te vinden (inclusief een directe link naar de publicatie online als deze beschikbaar is in een database op het internet).

Zoekresultaten

Zoekopdracht: faculteit: "ACTA" en publicatiejaar: "2008"

AuteurG.A. van der Weijden
TitelEffect van vorm en plaats borstelharen op gebitsreiniging
TijdschriftDe Tandartspraktijk
Jaargang29
Jaar2008
Nummer3
Pagina's61-
ISSN01671685
FaculteitACTA
SamenvattingEr zijn vele verschillen tussen handtandenborstels waarvan het type borstelharen één aspect is. Bekend is het onderscheid in hard, medium en zacht. Tegenwoordig is er ook nog verschil in de vorm van de haar, zoals verkreukeld, gespleten punt of, zoals in dit onderzoek, een tapstoelopende borstelhaar. De idee is dat de haren zacht zijn en zo dun aan het uiteinde dat ze ook onder het tandvlees komen en beter approximaal reinigen. Verder staan bij sommige borstel de haren kruislings opgesteld.

In dit onderzoek worden de Elmex sensitive extra soft (ESES) en de Elmex sensitive soft (ESS) vergeleken met de standaardborstel van de American Dental Association (ADAS). De ESES en ESS hebben beide kruislings geplaatste borstelharen, waarbij de ESES alleen taps toelopende haren heeft, en de ESS een mengsel van tapstoelopende en afgeronde haren.
Soort documentArtikel
Document finderUvA-Linker