The UvA-LINKER will give you a range of other options to find the full text of a publication (including a direct link to the full-text if it is located on another database on the internet).
De UvA-LINKER biedt mogelijkheden om een publicatie elders te vinden (inclusief een directe link naar de publicatie online als deze beschikbaar is in een database op het internet).

Zoekresultaten

Zoekopdracht: faculteit: "ACTA" en publicatiejaar: "2008"

AuteursA. van Nieuw Amerongen, E.C.I. Veerman, A. Vissink
TitelSpeeksel, speekselklieren en mondgezondheid
UitgeverBohn Stafleu Van Loghum
PlaatsHouten
Jaar2008
Pagina's384
ISBN9789031351732
FaculteitACTA
SamenvattingIn deze tweede druk van Speeksel, speekselklieren en mondgezondheid komen de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van de moleculaire biologie van speeksel en mondweefsels uitvoerig aan bod. Nieuw is het hoofdstuk over de vele intrigerende biologische activiteiten van insectenspeeksel. Hiermee biedt deze uitgave een actueel overzicht van de functies van speeksel en de invloed hiervan op de gezondheid van alle mondweefsels.

Het boek is gebaseerd op de resultaten van jarenlange literatuurstudie en op gegevens verkregen uit eigen experimenteel onderzoek van de Sectie Orale Biochemie van het Academisch Centrum Tandheelkunde Amsterdam (ACTA), de gezamenlijke Amsterdamse tandheelkundige faculteit van de Vrije Universiteit en de Universiteit van Amsterdam. In dit boek komt deze informatie in zowel theoretische als praktische vorm aan bod.

Prof. dr. A. van Nieuw Amerongen was tot oktober 2007 hoofd van de afdeling Orale biochemie van het Academisch Centrum Tandheelkunde Amsterdam (ACTA) en voorzitter van de afdeling Tandheelkundige Basiswetenschappen. Sindsdien is hij met emeritaat.

Voor wie?

Speeksel, speekselklieren en mondgezondheid is een naslagwerk voor tandartsen, mondhygiënisten, artsen en farmaceuten. Daarnaast is het een leerboek voor studenten tandheelkunde en mondhygiëne. De geboden stof dient als leidraad voor het onderwijs over orale biochemie, speeksel en speekselklieren.
Soort documentBoek
Document finderUvA-Linker