The UvA-LINKER will give you a range of other options to find the full text of a publication (including a direct link to the full-text if it is located on another database on the internet).
De UvA-LINKER biedt mogelijkheden om een publicatie elders te vinden (inclusief een directe link naar de publicatie online als deze beschikbaar is in een database op het internet).

Search results

Query: faculty: "FEB" and publication year: "2011"

AuthorP.G. Elzinga
TitleFormalizing the concepts of crimes and criminals
PromotorG.G.M. Dedene
Co-promotorsS. Viaene, R. Maes
Date11-10-2011
Year2011
PagesIX, 230
FacultyFaculty of Economics and Business
AbstractHoe kunnen we ingrijpen bij huiselijk geweld voordat het escaleert, hoe krijgen we inzicht in de netwerken van mensenhandelaren en hoe herkennen we potentiƫle terroristen? Hoewel er veel informatie beschikbaar is, wordt er te weinig mee gedaan. De instrumenten ontbreken om de grote hoeveelheden informatie van politiemensen op straat geautomatiseerd te analyseren en patronen te herkennen. Paul Elzinga ontwikkelde een nieuwe methode waarmee de rapportages geautomatiseerd kunnen worden geanalyseerd. Daartoe maakte hij een model dat gebruikmaakt van een wiskundige analyse om rapportages zichtbaar te maken in de vorm van een netwerk. Deze voorstellingswijze kan nieuwe inzichten, nieuwe verdachten en nieuwe slachtoffers zichtbaar maken. Deze nieuwe analysemethode vormt in de nabije toekomst een belangrijk instrument voor informatiespecialisten binnen de politie. Het kan daarmee een belangrijke bijdrage leveren aan de resultaten van het politiewerk in Nederland.
LanguageEnglish
Document typeDissertation
Download
Document finderUvA-Linker