The UvA-LINKER will give you a range of other options to find the full text of a publication (including a direct link to the full-text if it is located on another database on the internet).
De UvA-LINKER biedt mogelijkheden om een publicatie elders te vinden (inclusief een directe link naar de publicatie online als deze beschikbaar is in een database op het internet).

Search results

Query: faculty: "FEB" and publication year: "2010"

AuthorsD.A. Hofland, J.A. Lorié
TitleDe hoogste tijd voor afschaffing van de dividendbelasting: een economische analyse
JournalWeekblad voor Fiscaal Recht
Volume139
Year2010
Issue6861
Pages715-721
ISSN00431796
FacultyFaculty of Economics and Business
Institute/dept.FEB: Amsterdam School of Economics Research Institute (ASE-RI)
AbstractIn reactie op de beschouwing over de mogelijke afschaffing van de dividendbelasting in het Rapport Studiecommissie belastingstelsel worden in deze bijdrage de economische gevolgen van een dergelijke afschaffing geanalyseerd. Er zijn sterke aanwijzingen enerzijds dat de dividendbelasting aanzienlijk minder oplevert dan door de Studiecommissie is berekend en anderzijds dat de dividendbelasting de Nederlandse economie relatief zwaar verstoort. De afschaffing van de dividendbelasting lijkt dan ook budgettair én voor de Nederlandse economie als geheel verantwoord te zijn. Hierbij past de kanttekening dat het exacte bedrag van het effect van de afschaffing alleen aan de hand van een grondige empirische analyse kan worden benaderd.
Document typeArticle
Document finderUvA-Linker