The UvA-LINKER will give you a range of other options to find the full text of a publication (including a direct link to the full-text if it is located on another database on the internet).
De UvA-LINKER biedt mogelijkheden om een publicatie elders te vinden (inclusief een directe link naar de publicatie online als deze beschikbaar is in een database op het internet).

Search results

Query: faculty: "FEB" and publication year: "2005"

AuthorsP.H.G. Berkhout, E. Leuven, H. Oosterbeek
TitleGebruik en effectiviteit van de aftrek scholingsuitgaven
PublisherSEO
PlaceAmsterdam
Year2005
Pages39
ISBN9067333026
Title seriesSEO-rapport
Series number826
FacultyFaculty of Economics and Business
Institute/dept.FEB: Amsterdam School of Economics Research Institute (ASE-RI)
AbstractVelen zien onderwijs en kennis als belangrijke pijlers van de economie. Maar waar duidelijk lijkt dat kennis en onderwijs belangrijk zijn voor de economische ontwikkeling van een land, is minder evident hoe extra investeringen concreet zouden moeten worden ingezet.

Dit komt doordat van veel maatregelen de effectiviteit onbekend is. Dat geldt ook voor maatregelen die zijn gericht op bevordering van de deelname aan scholing, zoals de fiscale aftrek scholingsuitgaven. In dit rapport wordt het effect van de fiscale aftrek scholingsuitgaven onderzocht.

Het onderzoek is verricht door onderzoekers van de SEO Economisch Onderzoek en Scholar, twee onderzoeksinstituten van de Universiteit van Amsterdam, in opdracht van de Ministeries van Financiƫn, SZW en OCW.

In dit rapport staan de volgende onderzoeksvragen centraal:
1. Wat is het feitelijke gebruik van de aftrek scholingsuitgaven?
2. Wat is het effect van de aftrek scholingsuitgaven op scholingsdeelname?
Document typeReport
Document finderUvA-Linker