The UvA-LINKER will give you a range of other options to find the full text of a publication (including a direct link to the full-text if it is located on another database on the internet).
De UvA-LINKER biedt mogelijkheden om een publicatie elders te vinden (inclusief een directe link naar de publicatie online als deze beschikbaar is in een database op het internet).

Search results

Query: faculty: "FEB" and publication year: "2005"

AuthorsJ. Poort, B.E. Baarsma, C.N. Teulings
TitleMarktwerking op de rit: het borgen van de publieke belangen op de taximarkt
PublisherSEO
PlaceAmsterdam
Year2005
Pages23
ISBN9067333034
Title seriesSEO-rapport
Series number827
FacultyFaculty of Economics and Business
Institute/dept.FEB: Amsterdam School of Economics Research Institute (ASE-RI)
AbstractDe taximarkt is een paradoxale markt. In weinig sectoren zijn de noodzakelijke investeringen om een bedrijf te starten zo laag. Vragers en aanbieders van taxidiensten zijn bovendien talrijk, wat de indruk wekt dat perfecte marktwerking binnen handbereik ligt. Toch wordt de sector bijna overal ter wereld sterk gereguleerd en leidt onbehoedzame liberalisering doorgaans tot chaos en tot hogere prijzen.

Dit essay onderzoekt de verborgen gebreken van de taximarkt en formuleert een antwoord op de vraag welke rol de overheid past om het taxivervoer in goede banen te leiden. Het afdwingen van prijstransparantie en het aanmoedigen van reputatievorming blijken daarbij de sleutelwoorden te zijn.
Document typeReport
Document finderUvA-Linker