The UvA-LINKER will give you a range of other options to find the full text of a publication (including a direct link to the full-text if it is located on another database on the internet).
De UvA-LINKER biedt mogelijkheden om een publicatie elders te vinden (inclusief een directe link naar de publicatie online als deze beschikbaar is in een database op het internet).

Search results

Query: faculty: "FEB" and publication year: "1996"

AuthorL.R.T. van der Goot
TitleHebben personeelsopties ook waarde voor beleggers?
Year1996
FacultyFaculty of Economics and Business
Institute/dept.FEB: Amsterdam Business School Research Institute (ABS-RI)
KeywordsPersoneelsopties
AbstractEen van de manieren om beleggers een positief signaal te geven over de kwaliteit van een relatief onbekend bedrijf is de introductie van een personeelsoptieprogramma. De aanwezigheid van personeelsoptieprogramma's kunnen een onderneming op drie wijzen van pas komen. Personeelsopties kunnen een aanzienlijke bron van extra inkomen vormen. Ten tweede toont het onderzoek aan dat personeelsopties als financieringsbron fungeren. Tenslotte bevorderen personeelsoptieprogramma's dat de belangen van de bezitters ervan en die van de 'outside' aandeelhouders beter met elkaar in overeenstemming gebracht worden, wat een positieve invloed heeft op de waarde van de onderneming. De uitkomsten van het onderzoek ondersteunen het laatste echter niet.
Document typeReport
Download
Document finderUvA-Linker